Twitter

14/11/11

DIA MUNDIAL DE LA DIABETIS



Avuí ha estat el dia mundial de la diabetis. El motiu és el de difondre i informar d'aquesta infermetat que va en augment. Tanmateix, però, les causes per les que apareix de sobte a la vida d'una persona, especialment els nens, són desconegudes. Un dia qualssevol el teu cos diu que deixa de produïr insulina, i passes a engrossar la llista de clients de les farmacèutiques, autèntiques beneficiàries d'un tractament permanent i vitalici. Per tant, mentre uns quants afectats ens dediquem a assimilar la infermetat i en una data com la d'avuí en fem difusió, les farmacèutiques fan recompte de la rendibilitat de la hormona de la insulina a qui dediquen les més profundes oracions, tot sabent que és l'Estat o els propis malalts allà on la salut no sigui pública qui paguen el major dels tributs possibles. Ni l'IVA, l' impost de patrimoni, el de les grans fortunes, IRPF, societats o successions, etc... aconsegueixen el calaix que una sóla hormona, la insulina, els proporciona a les farmacèutiques. Possiblement els produeix major trempera que la mateixa viagra, i com més joves siguin els diabètics, major la durada a la insulinodependència.
A dia d'avuí estic convençut que es coneix la solució definitiva per a aquesta malaltia, que és possible i a ben segur molt econòmica, però no podem tocar la que possiblement sigui la medicina més rentable del mon. Acompleix els requisits que qualssevol empresa desitjaria: és un producte necessari, imprescindible, que dura el que dura la vida de la persona, per tant com més visqui millor, no té competència ara com ara, i la tipologia de l'usuari és universal, nens, avis, joves, homes, dones. Es, sense dubte, l'or farmacèutic. Totes les millores van en sentit de la insulinodependència, bombes d'insulina, pàncreas artificial, i el que sorgeixi (aviat veurem al mercat aliments amb la dosis d'insulina proporcionada per a diabètics, etc...)
Avuí 14 de novembre és el dia mundial de la diabetis, i el cost de les dosis injectades només avuí permetria un any sencer d'investigació per a la recerca d'una cura definitiva, cura que repeteixo a ben segur ja existeix.
Avuí 14 de novembre és el dia de reivindicar una investigació i recerca justes i socials i el dia de clamar contra una investigació i recerca amb finalitats exclusivament econòmiques.
Avuí 14 de novembre, la dolçor de la diabetis posa de manifest l'amargor de la economia.
T'estimo, Marta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada