Twitter

16/11/11

De sous i diputats




Diu un bon amic, ben documentat, això: http://lonegredeterrassa.blogspot.com/2011/11/el-patrimoni-dels-diputats.html
Coincidim plenament amb la percepció econòmica de la qüestió. Permet-me, però, introduïr una variable que a ben segur compartirem. El sou dels diputats és un sou que no permet riqueses, qui s'enriqueix com a polític és per causa de conductes il.lícites, normalment, ja que del sou no se'n pot treure un patrimoni opulent. Per tant i partint de la honestedat de la gran majoria de polítics, i que els corruptes són una gran minoria, passo a introduïr la variable.
La proporcionalitat
.
Entenc que un dels motius, Negre, que et duu a fer la teva bona reflexió és la constant crítica que rep la classe política. I la mania que té la gent de qüestionar-ne el sou. Fins aquí anem plegats, però crec que et falta aprofundir la reflexió, ja que estarem d'acord que en determinats supòsits la dedicació d'un polític no justifica el sou rebut.
Per tant, i abans d'entrar en alguns exemples, quedi clar que qui qüestiona el sou dels polítics, sense més, perque sí, o el que és el mateix sense cap fonament queda totalment desacreditat.
Reprenent el fil, la proporcionalitat dels sous en política és un fet que caldria aprovar per llei, per evitar abusos i conductes políticament inacceptables. És inacceptable que en una votació en un Ple Parlamentari hi falti més de la meitat de Diputats o Senadors. Es inacceptable que hi hagi Comissions Parlamentàries on hi hagi Diputats que penquen i Diputats penques que no penquen i que ni apareixin per la Comissió de Treball. Es inacceptable que Diputats i senadors rebin complements salarials de forma directe (dietes o complements de transport o similars) i mentre haurien de ser exercint el seu càrrec públic estiguin oferint conferències o ponències en Institucions Privades. En aquest cas a més d'inacceptable és deplorable.
Possiblement, tenim exemples contraris, i podriem trobar alcaldes de municipis que tenen una implicació política que el seu sou no arriba a remunerar. Efectívament.
Però una baixa remuneració d'un Alcalde o d'un President del Govern que lideri amb efectivitat un projecte polític es compensa amb la seva reelecció. Si vals, continues. En canvi, un sou que remuneri un Diputat perennement absent del seu càrrec polític, ni que sigui absent temporalment de forma injustificada, no només és una injustícia sino que és de difícil coneixement públic i, possiblement, pugui arribar a repetir com a Diputat. Es aquí on la Proporcionalitat amb el si vals, continues, s'ha de fer pales. Si no vens, marxa, abandona l'escó o si cal, implementem mesures per fer-lo fóra.
Reivindiquem un sou just pels polítics, però sobretot un de proporcionat.
I pel que fa a la "diana" de les reivindicacions, ja fa temps que estic convençut que el càncer de la nostra societat són els bancs. Engany financer, beneficis maquillats, evasió de capitals... I a sobre tenen la potestat d'hipotecar les famílies amb préstecs inflats amb total intencionalitat i, el que és pitjor, amb la reclamació de quotes i la negació de la dació en pagament de PASSIUS immobiliaris que caldria es mengessin amb patates... fins a la total fallida. Tal i com han fet amb el nostre petit empresariat.
Salut, Negre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada