Twitter

14/1/09

Entitats: crisis i subsistència



El Terrassa FC S.A.E ha de desaparèixer




"Tot i així l'estructura del Terrassa FC seguirà com fins ara i es mantindrà el Consell d'Administració."


"Per altra banda sembla que els socis i simpatitzants ja s'han movilitzat, salvem el terrassa!"

A primera vista sembla una sorpresa i una tragèdia, però si fem una anàlisis en profunditat podriem dir que es tracta de la crònica d'una mort anunciada. Diferents factors incideixen en aquest fet, però abans d'aprofundir-hi, dir que la desaparició d'una entitat que té una certa història i un mínim de massa social que la recolza sempre és un fet a lamentar. Des d'aquest punt de vista ens solidaritzem amb qui es plany per l'entitat i en demana la seva susbsistència. Ara bé, no a qualsevol preu.

Els factors que mencionàvem tenen una major o menor afectació, crec que podem compartir els més rellevants:

1r.- Terrassa és una ciutat extraodinàriament poliesportiva. L'Hoquei, el CNT -Natació- i la pràctica d'esports minoritaris com el korfball, el ciclisme o l'atletisme per citar-ne alguns afecten substancialment l'hegemonia del tot-poderós futbol.

2n.- A Terrassa, dins el futbol, pesa en excés la dualitat BARÇA-MADRID i això, agradi o no, és així.

3r.- El futbol és en essència un esport molt costós, per la massa salarial que belluga entre esportistes i empleats de club, pel manteniment i adequat funcionament de les instal.lacions, pels desplaçaments que cal realitzar i altres despeses menys destacades.


Si a tot plegat hi afegim que l'esport és en essència deficitari, que necessita de la implicació de la massa social, de patrocinadors si pot ser fiables, i de la aportació de les Administracions en forma de subvencions, i a més hi afegim una història de l'entitat amb constants problemes financers, amb directives inestables -conseqüència de l'anterior- i amb resultats esportius poc engrescadors, malgrat la Copa Catalunya, socialment i essencialment poc engrescadors, la realitat esdevé una entitat amb no poques dificultats de tirar endavant i un present cru i difícil.

No obstant, deiem, la entitat mereix seguir per que hi ha una part de la ciutat que l'ha fet seva i en comparteix la seva existència, objectius i finalitat de ser. La desaparició de la SAE no ha de esdevenir en la desaparició del TERRASSA FC.


No obstant, deiem, no a qualsevol preu.
L'entitat ha de plantejar-se una realitat diferent i un present i futur immediats que cal reorganitzar. L'esport base, l'esport de formació NO POT SER UN NEGOCI, almenys no per una entitat o club esportiu. El futur de l'esport a Terrassa passa per potenciar l'esport base, en futbol i en qualsevol esport. La solidesa de les entitats trontolla per manca de recursos fiables en època de crisi i per possibles retallades en subvencions de les Administracions. Deixem que la massa social continua sent fidel a l'entitat, tot i que no sempre és així. Que cal prioritzar en la ciutat? Necessitem entitats autosuficients o depenents? En cas que siguin depenents qui ha de ser el beneficiari, un esportista semi professional o amateur ja fet o un esportista en formació que pot "treballar-se" i esdevenir un esportista reconegut?
Crec que podem compartir l'opinió que el futur de l'esport a TERRASSA passa per potenciar l'esport base, la formació de nivell, i els resultats arribaran i quan arribin a tots ens enorgulleix sentir que tal o qual són de TERRASSA i, de ben segur que si s'ha format amb bon criteri en tal o qual se'n sentirà (de Terrassenc) amb el conseqüent benefici que n'obtindrem, directe pel resultat esportivament assolit i indirecte pel ressò i el reconeixement que d'això se'n faci. I de les possibles inversions que vulguin venir en el futur les nostres entitats esportives en sortiran premiades i qui sap si amb el temps en farem alguna entitat que professionalment tingui nivell. Ara com ara, reitero, hem de potenciar l'esport base. Aquest és en realitat el nostre compromís amb la ciutat, esportivament parlant, és clar!!!
El Terrassa FC S.A.E ha de desaparèixer, que no desaparegui l'esport!!!!!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada