Twitter

17/1/09


    VS

"Han vist com a través de les xarxes socials i de les noves tecnologies es pot accedir a uns col·lectius de ciutadans actius, informats, creadors d’opinió i amb ganes de generar debat per tal de millorar la ciutat on viuen. 

I els blogs?
Està clar que en els darrers mesos aquestes eines estan passant per davant dels blogs, que han passat de ser la pàgina principal d’un polític a ser un complement al perfil del Facebook."

La notícia recull sota el meu punt de vista un aspecte important a comentar que és la dualitat facebook/blog. Entenc que l'interès de la política per allò que mou a la ciutadania engegui iniciatives i el que inicialment eren els blogs ara ho és també el facebook. Però és realment el mateix? Podem acceptar que el facebook substitueix els blogs o que aquests últims ara són un mer complement al facebook?

Conceptualment el facebook és una eina d'intercomunicació que crea una xarxa social a través d'internet. Per la seva part el blog (bloc) és una pàgina personal on l'autor hi publica les seves inquietuts, p.ex. opinió, viatges, literatura, jocs, etc.

Particularment considero que són dues coses diferenciades que compleixen una funció diversa.

Per mi el facebook possibilita la comunicació quotidiana i permet interactuar un diàleg que pot obrir temes de conversa interessants.

Per la seva banda el blog expressa de forma unilateral el que l'autor vol manifestar i transmet al lector o espectador (si d'imatges parlessim), al receptor en definitiva, la seva particular apreciació d'allò que publica.

Al meu entendre el facebook no arracona al blog, en tot cas en permet la seva divulgació, però això ni implica que el blog sigui un accessori del facebook, ja que l'essència de l'autor del blog es manifesta en aquesta pàgina personal.

En el facebook l'autor del blog és un contertulià més, mentre que en el blog aquest contertulià esdevé autor.

No hi ha dubte que son dues eines virtuals molt útils, l'una per comunicar i l'altre per expressar.

En el seu moment vaig escriure al facebook:

"EL FACEBOOK APROXIMA TOT EL QUE HUMANAMENT ENS ALLUNYA."

Ara voldria afegir:  EL BLOG EXPRESSA ALLO QUE HUMANAMENT RETENIM.

i també:  EL BLOG ES L'ESSENCIA I EL FACEBOOK L'AUDIENCIA.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada