Twitter

12/1/09





El president del PNB, Iñigo Urkullu, ha dit que el lehendakari n'ha sortit triomfant perquè "no hi ha causa de desobediència".




N'estic totalment d'acord. En tot cas hi ha hagut obediència, obediència a uns principis de Llibertat, Pau i desig de la societat Basca que s'acabi la violència. Podriem dir que també hi ha hagut correspondència al que s'anomena "treva", és a dir, en tota guerra sigui declarada obertament -Israel vs. Hamàs actualment, IRAQ (recordeu?)- o no -terrorisme que pot ser d'Estat o en contra del mateix, Turquia al Kurdistan o ETA a Espanya, p.ex.- deia en tota guerra actual o històrica hi ha marge per la negociació i el diàleg, especialment en les "treves", o ja no recorda ningú la famosa BANDERA BLANCA?


No es tracta de qui té o no la raó, però negar el diàleg a un lehendakari o a qualsevol govern és negar l'exercici de la democràcia.




Patxi López, ha comentat que el diàleg és matèria política i no pas judicial. López ha dit que "judicialitzar la política no és una solució sino un problema".


Depèn de la causa. Judicialitzar l'exercici de la democràcia pot esdevenir un problema, judicialitzar l'abús de poder en l'exercici de la democràcia pot ser un acte de justícia. El diàleg mai és un abús. Envair un estat aliè amb la teva pròpia població en contra és un abús i un crim. Oi Aznar?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada