Twitter

14/9/09


LA SOCIETAT CIVIL EL "LOBBY" MES IMPORTANT DE CATALUNYA
Un cop el Tribunal Constitucional prengui una resolució respecte de l'Estatut, com es preveu, amb la intenció de retallar la voluntat legislativa popular i refrendada institucionalment al Parlament per les forces polítiques, la Societat catalana tindrà el seu DRET de rèplica, el seu TORN per a opinar i manifestar-se, l'oportunitat de proclamar davant el Tribunal Constitucional, davant l'Estat Espanyol i la Comunitat Internacional quin és el seu STATUS POLITIC REAL.
Moviments com el d'Arenys, declaracions com les de Jan Laporta, nervis com els de Madrid, són indicadors REALS de l'esdevenir polític d'aquest país.
Les forces polítiques d'aquest país NO han estat MAI a l'alçada de les expectatives polítiques de la seva societat. Per això la paraula de la societat civil esdevé UN REFERENT, UNA OPORTUNITAT, per mostrar fins quin punt la societat té cultura, té opinió, té capacitat, té força, en definitiva.
Moviments com el d'Arenys, pacífics però eloqüents, creen debat, opinió i reacció. Es el camí a seguir. Que una entitat com el FCB estigui al marge de la política és bó. Però res pot impedir que el seu President tingui una opinió personal i la faci pública, en tant que personal, perque és legítim opinar i manifestar-se. No obstant, fóra bó que aquest posicionament de persones amb tirada popular, amb premsa, tingués una continuitat per part d'entitats que sí poden opinar com a tal, perque són defensores dels interessos de país. I també que personatges rellevants actuin amb opinió i criteri tinguin el discurs de Laporta o diferent, però que parlin!!!
Dues coses poden passar amb el TC. Retallada i conflicte polític assegurat, o passivitat i refrendar l'Estatut tal qual. En el segon cas, triomfaria l'Espanya plural i possiblement abraronarïa el discurs nacionalista català per redefinir, si cal, el terme nacionalista espanyol. En el primer cas, com deia, conflicte assegurat. Llavors la societat civil haurà d'actuar. No ho deixem als polítics, si us plau, són de poc fiar.
Una conclusió és clara, hi ha un abans i un després d'Arenys, no en resultat polític. Sí però, en conciència nacional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada