Twitter

26/11/12

CARTA OBERTA AL PRESIDENT


MH President:

   El #25N ens deixa com a llegat el que vostè postul.lava, la voluntat del poble. Un llegat que els analistes polítics no haurien imaginat mai i del que en tenen una gran feina a desgranar.
   Es evident que una persona amb la seva intel.ligència interpretarà molt bé quin és el resultat de les eleccions més transcendents que ha viscut mai Catalunya. Amb independència, valgui l'expressió, d'analistes polítics, politòlegs i opinadors com jo mateix. No obstant permeti'm adreçar-li la present, amb tots els respectes, fent ús de la llibertat d'expressió que ens empara i de la corresponsabilitat que el poble de Catalunya ha de tenir amb els seus mandataris a l'hora de reflexionar la millor solució política de país.
   Poso per endavant la seva Dignitat, com a President, quan després de la manifestació de l'11-S va decidir convocar eleccions. Aquesta sàvia decisió l'honora, President. I és ara, quan es coneix el resultat de la votació quan la seva Dignitat i Honorabilitat han de continuar el camí iniciat. No hi ha volta enrere.
   CIU ha perdut una part del seu electorat, ara té menys diputats que abans de les eleccions. Però President, CIU ha trobat una resposta que fins ara no sabia, i és que ara coneix exactament quin és el seu electorat més fidel que pensa en clau d'Estat Propi i que interpreta aquest Estat Propi en clau Independència, i ara si valgui l'expressió en la seva plenitud.
   Qui s'ha quedat a votar CIU no ho ha fet gràcies a la política de retallades, ho ha fet perque creu en vostè com a mandatari que ens ha de permetre exercir el Dret a Decidir. Hi ha força votants que tot i les retallades han decidit mantenir-li la confiança. Déu n'hi do de la seva fidelitat. Màxim quan hi ha altres forces que argumenten en contra d'aquestes retallades, però és evident que tot i l'austeritat cal reorientar les polítiques socials i hem d'accelerar el procés que ens permeti fer-ho amb plena sobirania. NO VOLEM PATIR MES.
   La meva conclusió és que bona part del seu electorat ha marxat per causes de sobirania, però que una part ha defugit la política de retallades perque creu que hi ha altres opcions a considerar i mesures a prendre. Per a mi ambdues coses són convergents, les retallades minvaran amb l'exercici de la Sobirania. Per tant, President, entengui que #tenimpressa. Molta pressa. I sàpiga també que #notenimpor. Gens de por.
   Ara Catalunya té una segona força política amb un mandat clar i contundent, President, un mandat que el seu propi electorat compateix en gran mesura, i ara més que mai. Ara que la radiografia del votant CIU ha quedat molt clara.
   En paraules d'ERC els grans processos necessiten de lideratges compartits, una gran afirmació que li demano President escolti amb atenció. Pel bé comú, pel futur més immediat i més esperat. Per nosaltres mateixos i pels nostres fills.
   El Dret a Decidir rep un recolzament manifest de 87 Diputats, a ben segur el PSC no negarà aquesta possibilitat, i la negativa només té 28 parlamentaris. No hi ha dubtes, President. Cal engegar el procés amb la màxima prioritat possible. HO NECESSITEM. Cal un acord explícit amb totes les forces que recolzen aquest procés, incloent ICV-EUIA i les CUP. Cal doncs que el Dret a Decidir vingui acompanyat de mesures que reconeguin polítiques socials que permetin la població majoritària superar un excés de patiment. Cal revertir la situació de retallades a una millor redistribució de la renda i de les càrregues de costos. El cost social ja ha arribat al seu límit de resistència.
   La davallada del PSC, l'increment de C's o la desaparició de SI són circumstancials i no afecten el leit motiv de les eleccions i la política a realitzar des d'avuí mateix. En això a ben segur que coincidim, President.
   Té vostè la màxima responsabilitat, la de Govern i la de País. La primera necessita una reorientació, la segona, fermesa.
   Finalment President, a títol personal, dir-li que tinc un expedient presentat en data 05/07/2012 amb una petició que entenc legítima, li prego que tant bon punt sigui reescollit com a President tingui a bé resoldre la petició formulada.
   Rebi una cordial salutació,
   Att.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada