Twitter

3/10/11

Som o no una nació?





Diu la Carta de les Nacions Unides:


CAPITOL I: PROPOSITS I PRINCIPIS

Artícle 1

Els propòsits de les Nacions Unides són:

  • 1. Mantenir la Pau i la seguretat internacionals (...)
  • 2. Fomentar entre les nacions relacions d'amistat basades en el respecte al principi de la igualtat de drets i al de la lliure determinació dels pobles, i prendre d'altres mesures adequades para enfortir la Pau Universal.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I, clar, tant llegir Pau a l'ONU un no pot obviar reproduir mentalment el Cant dels Ocells. I mentre sona aquest himne un no pot deixar de pensar amb un altre himne, Els Segadors, que no és precisament un cant a la Pau Universal, tot sigui dit de passada. I ves per on el Cant dels Ocells esdevé un himne funerari i els Segadors un Cant a la llibertat.

Però retornant a l'ONU, i veient els seus propòsits, jo proposo:

1.- El RECONEIXEMENT de CATALUNYA com a NACIO, demanant a l'ONU que certifiqui aquest fet amb una RESOLUCIO, fonamentada en raons històriques, culturals, lingüístiques, polítiques i socials. A major abundància tenim la República prèvia la Guerra Civil, els Castells patrimoni UNESCO, el català llengua romànica, la opressió política desde 1714, el Barça, la Diada de Sant Jordi...
Crec, sincerament que els polítics ja triguen a presentar al Parlament de Catalunya una proposta per a ser aprobada en aquest sentit.
#tenimpressa
2.- El REAFIRMAMENT nacional amb l'exercici DEL DRET A LA LLIURE DETERMINACIO DELS POBLES. Demanar a la ONU que garanteixi un procediment per a dur a terme aquest dret, sense injerències polítiques, de forma pacífica i amb responsabilitat democràtica.
#construïmconfiança

3.- L'adhesió de CATALUNYA a l'ONU com a membre potencial. Pel fet de ser una Nació sense Estat propi, Catalunya no pot integrar-se de ple Dret a l'ONU, però res impedeix que se li permeti formalitzar una petició d'adhesió condicionada a que la incorporació es faci efectiva en el mateix moment de ser declarada la INDEPENDENCIA.
#catalunyaindependent

Des d'aquí llenço un crit a que alguna força política comenci a treballar pel bé d'aquest Poble, d'aquesta gent. I és que ja no vull veure més Olímpiades sense Seleccions Catalanes, ni que es qüestioni el sistema educatiu, les nostres conviccions polítiques, el nostre Estatut, la nostra CONSTITUCIO. Si us plau, que algú redacti ja la CONSTITUCIO de CATALUNYA.

Mentre el violoncel continua sonant a veure si algú escolta la música de la PAU d'aquest, el meu, el nostre PAIS.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada